top of page
SK-A-268.jpg

OVER ONS

Schermafbeelding 2020-10-01 om 20.03.52.
Geralda Simonis

In 1988 ben ik begonnen met mijn opleiding tot restaurator. Eerst ging ik in de leer bij mijn vader, de heer J.M. Simonis, later volgde ik diverse aanvullingen via de opleiding restauratoren en verenigingen voor restauratoren. Anno 2020 ben ik dus al 32 jaar werkzaam als zelfstandig restaurator en sinds 2002 ook met veel plezier als taxateur bij het tv-programma Schatgraven bij Omroep Gelderland. Ook geef ik regelmatig lezingen.  

Waarom een restaurator raadplegen?

Vanaf het moment dat een schilderij tot stand is gekomen, start het natuurlijke verouderingsproces. Onder invloed van (zon)licht, lucht, vocht, vuil en temperatuurswisselingen kan verval optreden. Ook ondeskundig handelen of een ongeluk kunnen beschadigingen tot gevolg hebben. Doordat er in het verleden minder stabiele materialen werden toegepast, zijn bijvoorbeeld retouches vaak nagedonkerd en is vernis aanzienlijk vergeeld, wat niet alleen voor het behoud, maar zeker ook esthetisch gezien, een gegronde reden kan zijn om een restaurator te raadplegen. In het algemeen is het zeer zinvol uw schilderij van tijd tot tijd door een restaurator te laten bekijken in het kader van een algemene inspectie ten aanzien van de conditie van uw waardevolle bezit.

Werken volgens algemeen geldende ethische codes

Door jarenlange ervaring zijn wij in staat de meest verantwoorde keuzes te maken met betrekking tot de behandeling van uw kunstwerk. Wij streven naar terughoudendheid hij het aantal conserverende handelingen en gebruiken ,  waar mogelijk , stabiele en reversibele materialen. Tevens beschikken wij over een gedegen kennis van in het verleden en in het heden toegepaste technieken en gebruikte verfsoorten. Uiteraard volgen wij nieuwe ontwikkelingen en innovatie van bestaande technieken op de voet en passen deze, waar mogelijk, toe.

bottom of page